قبل از پرداختن به عفونت روکش دندان باید توجه کرد که روکش دندان لایه های ظریف همرنگ دندان های طبیعی هستند که برای اصلاح و زیباتر شدن دندان ها کاربرد دارند. نوع روکش دندان با توجه به موقعیت دندان های شما و مشورت با دندانپزشک انتخاب می شود و می تواند روکش پرسلن باشد یا کامپوزیت یا زیرکونیا، اما از کجا بفهمیم دندان روکش شده عفونت کرده است؟ درمان التهاب لثه بعد از روکش دندان چست؟ 

گاهی اوقات پس از روکش کردن دندان، افراد ممکن است درد و ناراحتی در ناحیه فک و دهان خود تجربه کنند. دلیل این درد می‌تواند حساسیت، بلندی ناشی از روکش و حتی عفونت دندان روکش شده باشد. این درد ممکن است بلافاصله یا حتی چند سال بعد از روکش کردن دندان رخ دهد.

دلایل درد بعد از روکش دندان

علل درد دندان پس از روکش را می‌توان به عوامل مختلفی نسبت داد:

  • مشکلات دندانی پیشین
  • عفونت دندان روکش شده
  • تحریک عصب و ریشه دندان
  • باندنیگ ناکافی روکش و درد پس‌ازآن
  • تحریک و درد لثه پس از روکش دندان
  • درد پس از تراشیدن دندان برای روکش
  • آسیب به روکش و ایجاد درد پس از روکش دندان
  • حساسیت و درد بلافاصله پس از روکش دندان و در زمان نقاهت.

علائم عفونت روکش دندان

برای مراجعه زودتر به دندانپزشک شاید لازم باشد که علائم عفونت دندان های روکش شده را بشناسید. این علائم می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • احساس درد و ناراحتی هنگام جویدن
  • التهاب و تورم لثه‌ها
  • حساسیت دندان به گرما و سرما

بهتر است به محض شروع علائم اولیه به فکر راه درمان آن باشید. اگر هر یک از این علائم را تجربه کردید، در اسرع وقت برای درمان ریشه به دندانپزشک مراجعه کنید.

 لمینت دندان در تهران

از کجا بفهمیم دندان روکش شده عفونت کرده؟

از نشانه‌ها و علائم زیر می‌توانید تشخیص دهید که دندان دچار عفونت شده است:

  • طعم نامطبوع: در برخی موارد، ممکن است در دهان طعم نامطبوعی حس کنید که معمولاً به دلیل عفونت موجود است.
  • تشدید درد با فشار: هنگامی‌که بر روی دندان روکش شده فشار اعمال می‌کنید، درد افزایش می‌یابد. این امر نیز نشانه‌ای از وجود عفونت است.
  • حساسیت به گرما یا سردی: این دندان‌ها در صورت عفونی شدن ممکن است به مواد گرم یا سرد حساسیت نشان دهند که معمولاً با درد همراه است.
  • درد شدید و پیوسته: درصورتی‌که دندان روکش شده عفونت کرده باشد، درد شدید و پیوسته‌ای احساس می‌شود که حتی با مصرف داروهای ضد درد از بین نمی‌رود.
  • تورم و قرمزی: در عفونت دندان روکش شده، معمولاً لثه اطراف دندان موردنظر دچار تورم و قرمزی می‌شود. این تورم با گرما همراه بوده و با لمس شدن تشدید می‌یابد.

عوامل عفونت دندان روکش شده

روکش‌ها به اندازه دندان‌های طبیعی حساس هستند. عفونت روکش ها می تواند دلایل زیادی داشته باشد. ما در اینجا به توضیح دلایل رایج عفونت روکش دندان می پردازیم:

با ما تماس بگیرید

التهاب عصب دندان و عفونت روکش دندان

ممکن است درد دندان روکش شده مربوط به روکش نباشد و درد ناشی از ریشه ی دندان باشد. اگر عفونت‌ پیشرفت کرده باشد می‌تواند باعث آسیب و التهاب پالپ (عصب) دندان شود و با وجود علائم زیر حتما نیاز به درمان ریشه (عصب کشی ) وجود دارد:

  • درد شدید هنگام جویدن
  • درد ادامه دار و مکرر
  • حساسیت به دمای گرم و سرد
  • تغییر رنگ دندان
  • طعم بد دهان
  • نرم و متورم شدن لثه ها
  • ترشح چرک در اطراف دندان آسیب دیده

این علائم ربطی به روکش دندان شما ندارد اما می تواند نشان دهنده یک عفونت جدی باشد که با روش درمانی عصب کشی بدون درد برطرف می‌شود.

مناسب نبودن اندازه ی روکش ها

علیرغم تمام دقت‌هایی که در طراحی روکش و اندازه کاملاً مناسب آن انجام می‌شود، گاهی اوقات ممکن است یک روکش به درستی روی دندان قرار نگیرد و چون مقداری از مینای دندان برای نصب بهتر روکش ها تراشیده شده است، کوچکترین شکاف و عدم تناسب روکش می‌تواند باعث آسیب دندان شود. در اینصورت شما باید بلافاصله با دندانپزشک متخصص خود که روکش دندان شما را انجام داده است تماس بگیرید و هر چه سریع تر مشکل را برطرف کنید.

همچنین اگر روکش های دندانی به درستی نصب نشده باشند، احتمال تجمع باکتری بیشتر خواهد بود. باکتری ها از شکاف ها وارد شده و به داخل دندان نفوذ می کنند. این نوع عفونت می تواند با ایجاد لکه تیره روی روکش های نصب شده قابل تشخیص باشد.

تحریک بافت لثه و عفونت روکش دندان

در بیشتر موارد قرار دادن روکش دندان توسط متخصص زیبایی دندانپزشکی یک روش ساده است که تقریبا بدون عوارض و حادثه ای انجام می‌شود. اما ممکن است در موارد نادر قسمتی از لثه ها در این فرایند دچار آسیب و تورم شوند و به دلیل تحریک و التهاب و حساسیت لثه در روزهای اول بعد از قرار دادن روکش جدید احساس درد و ناراحتی داشته باشید. بهتر است در صورت ادامه دار شدن این وضعیت به متخصص خود مراجعه کنید.

خونریزی لثه بعد از روکش دندان

زمانی که مینای دندان تراشیده می شود ممکن است لثه و دندان دچار خونریزی شوند. اگر این خون پاک نشود و با مواد باندینگ مخلوط شود بعد از قرار دادن روکش، لکه‌ای تیره روی دندان ایجاد می‌شود و منجر به التهاب لثه می شود و دندان را در معرض خطر عفونت قرار می دهد.

حالا که با عوامل ایجاد عفونت روکش دندان آشنا شده اید مطمئنا می خواهید از راه های درمان این مشکل آگاهی و شناخت داشته باشید. البته بهتر است بدانید که نوع درمان ارائه شده بستگی به محل اولیه آبسه و احتمال پیشرفت و میزان عفونت و میزان واکنش سیستم ایمنی بدن به عفونت دارد.

درمان التهاب لثه بعد از روکش دندان

روش های تهاجمی و غیر تهاجمی متفاوتی برای درمان عفونت دندان روکش شده وجود دارد که در ادامه به آنها می پردازیم.

درمان ریشه (عصب کشی)

ممکن است برای برطرف کردن عفونت زیر روکش دندان و درمان آبسه در عمق دندان درمان ریشه لازم باشد. در این روش برای از بین بردن عفونت قسمت پوسیده ی دندان تراشیده می شود و عصب های مرده و آلوده ی دندان برداشته می شود. سپس دندانپزشک فضای خالی دندان را با مواد مخصوص پر می کند. بعد از بهبود کامل دندان، آن را با روکش یا مواد پر کننده دائمی ‌ترمیم می‌کند تا از عفونت‌های بعدی جلوگیری شود.

عفونت دندان روکش شده

آپیکواکتومی (جراحی)‌

در بعضی موارد ممکن است عصب کشی برای از بین بردن عفونت روکش دندان کافی نباشد.در چنین مواردی، دندانپزشک ممکن است روشی به نام آپیکواکتومی ‌یا برداشتن انتهای ریشه را توصیه کند. در این روش برای از بین بردن انتهای ریشه دندان و هرگونه بافت آلوده، لثه باز می شود.

آنتی بیوتیک برای عفونت دندان روکش شده

ممکن است دندانپزشک برای کاهش عفونت روکش دندان و جلوگیری از پیشرفت آن، آنتی بیوتیک برای عفونت دندان روکش شده تجویز کند.

تعویض روکش

ممکن است برای درمان پوسیدگی زیر دندان لازم باشد روکش خود را تعویض کنید. روکش جدید با توجه به وسعت پوسیدگی طراحی و نصب می شود.

کشیدن دندان

در موارد شدیدتر، اگر پوسیدگی تمام دندان را درگیر کرده باشد دیگر قابل درمان نیست و راهی جز کشیدن دندان باقی نمی ماند.

درمان خانگی عفونت دندان روکش شده

اگر فکر می‌کنید که دندان روکش شده عفونت کرده است، بهترین راه این است که به دندان‌پزشک مراجعه کنید تا وضعیت را بررسی کرده و درمان مناسب را تجویز کند؛ اما در انتظار مراجعه به دندان‌پزشک یا برای کمک به کاهش درد و عفونت، می‌توانید اقداماتی در خانه انجام دهید که ممکن است کمک‌کننده باشند:

  • استفاده از یخ: قرار دادن قطعه یخ در دهان نیز می‌تواند منجر به تسکین درد و التهاب شود؛ اما حتماً دقت کنید که یخ را به مستقیم بر روی پوست قرار ندهید.
  • استراحت: استراحت کافی می‌تواند به بهبود سریع‌تر عفونت کمک کند. اجتناب از مواد غذایی سفت یا داغ و سرد و مصرف غذاهای نرم و خنک می‌تواند در تسکین درد و التهاب مؤثر باشد.
  • استفاده از داروهای ضد درد: می‌توانید از داروهای ضد درد موجود در داروخانه مثل آسپرین یا ایبوپروفن استفاده کنید؛ اما قبل از استفاده از هر دارویی، حتماً با داروساز یا پزشک خود مشورت نمایید.
  • استفاده از آب نمک: آب نمک گرم برای کراش کردن و نشستن مواد معلق در دهان مفید است. می‌توانید یک فنجان آب گرم را با یک قاشق چای خوری نمک مخلوط کرده و با آن دهان خود را شستشو دهید. این عمل می‌تواند به تسکین درد و التهاب کمک کند.
  • استفاده از چای دم‌کرده: چای دم‌کرده دارای خواص ضدالتهابی است که می‌تواند به کاهش التهاب، درد و عفونت دندان روکش شده کمک کند. می‌توانید از یک کیسه چای دم کرده با آب جوش استفاده کنید، اجازه دهید خنک شود و سپس آن را در دهان خود نگه دارید.

نگهداری از دندان روکش شده

مطمئنا دندانپزشک متخصص زیبایی شما بعد از پایان کار مواردی مانند مسواک زدن صحیح دندان ها و رعایت برنامه ی موثر بهداشتی را که شامل مسواک زدن، نخ دندان کشیدن و شستشوی دهان با دهانشویه های ضد باکتری برای از بین بردن باکتری های موجود در دهان است توصیه می کند.

همچنین شما می توانید از فلوسرهای آب (دستگاه شستوی دهان و دندان) برای پاک کردن باقی مانده مواد غذایی و اسید ها در زیر روکش های پرسلن استفاده کنید. بهتر است برای محافظت از روکش های نصب شده از مصرف مواد غذایی چسبنده مثل آدامس، شکلات سفت و سایر موارد خودداری کنید. از بین بردن باقی مانده ی این ذرات غذایی روی سطوح روکش بسیار دشوار است. و اگر از بین نروند بین دندان ها و شکاف لثه سفت شده و تبدیل به پلاک و جرم می شوند.

با ما تماس بگیرید

اگر دندان روکش شده عفونت کند چه کار کنیم؟

اگر دندان های خود را روکش کرده اید و بلافاصله یا بعد از مدتی هر یک از علائم عفونت دندان را مشاهده کردید خیلی سریع به بهترین دندانپزشک لمینت در تهران مراجعه کنید تا دندانپزشک بتواند در مراحل اولیه قبل از هرگونه پیشرفتی از اقدامات ساده درمانی برای رفع عفونت استفاده کند و کار به کشیدن دندان و درمان های سخت تر و پر هزینه تر نرسد.

روکش دندان توسط دندانپزشک متخصص زیبایی انجام می شود. دکتر مانوشا امیری بهترین دکتر کامپوزیت دندان در تهران به صورت تخصصی مشکلات مربوط به دندان شما را برطرف می کند. مشکلاتی از جمله لکه دار شدن دندان ها، وجود شکستگی ها و لب پریدگی های دندان و اصلاح دندان های فاصله دار و همینطور انواع روکش های دندانی مانند روکش تمام سرامیک، روکش لمینیت و …

دکتر مانوشا امیری یا هر متخصص زیبایی دیگری قبل از انجام روکش دندان ابتدا دهان و دندان را معاینه و بررسی می کند تا اگر به دلیل پوسیدگی و عفونت دندان، درمان ریشه (عصب کشی) لازم باشد، رسیدگی و درمان شود. به این دلیل که ممکن است روکش ها به عصب آسیب دیده فشار وارد کنند و در صورت بروز عفونت، می‌تواند باعث ایجاد درد و ناراحتی شوند و یا ممکن است بعد از انجام روکش دندان به دلیل درمان های نادرست قبلی دچار عفونت شوند. بنابراین اگر با وجود روکش دندان احساس درد و ناراحتی در دندان‌های خود دارید، باید به دندانپزشک مراجعه کنید تا دندانپزشک بتواند بعد از بررسی و معاینات لازم راه حل مناسب را ارائه دهد.

Rate this post