کامپوزیت ونیر را معمولا با نام های ونیر کامپوزیت ، لمینیت کامپوزیتی و کامپوزیت دندان می شناسند
در مرکز ترمیمی و زیبایی دکتر مانوشا امیری
مراحل انجام
نحوه انجام کامپوزیت ونیر به این صورت است که دندانپزشک یک لایه نازک از مواد کامپوزیتی را بر روی سطح بیرونی دندان قرار می دهد، سپس با نور مخصوص ( دستگاه لایت کیور ) باعث سخت و سفت شدن مواد کامپوزیتی می شود ، سپس به آن شکل و فرم می دهد.
از آنجا که این لایه کامپوزیتی قرار داده شده بسیار نازک است ،معمولا نیازی به تراش دندان نیست و روش محافظه کارانه ای به حساب می آید. ولی در شرایط خاص آن هم به دلیل عقب و جلو بودن سطح دندان ها و به منظور مرتب کردن نامرتبی خفیف دندان ها ممکن است نیاز به تراش مقدار کمی از سطح بیرون زده باشد. جهت انجام کامپوزیت ونیر نیازی به قالبگیری و ارسال به لابراتوار دندانپزشکی نیست و تماما در مطب دندانپزشکی توسط متخصص دندانپزشکی زیبایی انجام می گیرد.
مدت زمان کوتاه درمان ( تنها در یک جلسه ) ، امکان ترمیم در صورت شکستن و ترک خوردن ونیر کامپوزیت و هزینه پایین کامپوزیت ونیر باعث شده این روش بسیار کاربردی و محبوب تبدیل شود.
چه کسانی می توانند کامپوزیت کنند؟
بیشتر بیماران برای دریافت ونیر کامپوزیت مناسب هستند. اگر دندانهای شما شدیدا آسیب دیده باشد ، ممکن است این روش درمان برای شما مناسب نباشد. اما بسیاری از مشکلات زیبایی را که بیماران دارند می توان با کامپوزیت ونیر تصحیح کرد. بیمارانی که دندان های طبیعی سالمی دارند بهترین کاندیداها هستند.
ونير كامپوزيت باعث پوسيدگي و خرابي دندان زيرين نمي شود. البته اگر بهداشت را رعايت نكنيد چه بدون ونير و چه با ونير امكان پوسيدگي وجود دارد كه علت آن ونيرها نيستند.یعنی پوسیده شدن دندان طبیعی حتی پس از استفاده از این روش امکان دارد ، البته که پوسیدگی دندان طبیعی هیچ ارتباطی با بودن کامپوزیت دندان ندارد.
برخلاف تصور بعضي افراد، این روش درمان باعث آسيب به دندانها يا پوسيدگي آنها نمي شود. احتمال پوسيدگي در دنداني كه ونير شده است مشابه دندان بدون كامپوزيت است (يعني همانطور كه دندانها بدون كامپوزيت هم دچار پوسيدگي مي شوند، با حضور كامپوزيت هم اين احتمال وجود دارد اما علت پوسيدگي كامپوزيت نيست).