محتوای متن :
همانطور که می دانید ونیرها روش های درمانی هستند که متخصصین زیبایی دندان از جمله دکتر مانوشا امیری دندانپزشک متخصص ترمیمی و زیبایی در رشت برای اصلاح دندان های آسیب دیده و بد رنگ و زیباتر شدن لبخند برای مراجعین خود به بهترین روش ممکن به همراه نتایج عالی و رضایت بخش ارائه می دهد. به طور کلی، روکشهای دندان از مواد پرسلن ساخته میشوند و دندان ها قبل از نصب این روکش ها نیاز به آماده سازی قابل توجهی دارند. (تراشیدن مینای دندان). با مطلب روکش دندان لومینیر چیست؟ همراه ما باشید.
امروزه نوع متفاوتی از روکش های نازک به نام لومینیر( Lumineers ) برای ترمیم دندان استفاده میشود که بعضی از دندانپزشکان آن را ارائه می دهند. روکش های لومینیر نازک تر و ارزان تر هستند و اجرای سریعتری دارند چون مثل روکش های پرسلن نیاز به آماده سازی دندان ها وجود ندارد. اما انتخاب این نوع از روکش ها برای دندان ها یک کار ساده نیست. به همین دلیل ما در این مطلب تفاوتهای بین روکشهای پرسلن سنتی و روکشهای لومینر « روکش های بدون آماده سازی» را بررسی میکنیم، تا با مزایا و معایب هر کدام آشنا شوید.
معمولا ونیرهای خیلی نازک را با اسم لومینیر می شناسند، اما به این معنی نیست که فقط همین یک برند برای این کار مناسب باشد. تکنیک بدون آماده سازی (بدون تراشیدن) را می توان با ونیرهای نازک دیگری هم انجام داد.
روکش پرسلن (لمینت) و لومینیر هر دو می توانند برای پوشاندن نقص های دندان و زیباتر شدن لبخند استفاده شوند. اما روش نصب آن ها روی دندان با یکدیگر متفاوت است و هر کدام تاثیر گذاری خاص خودش را دارد به همین دلیل قبل از انتخاب هرکدام باید به طور کامل وضعیت و انتظارات خود را بررسی کنید. در ادامه اصلی ترین تفاوت ها و شباهت های این دو روش را ارائه می دهیم تا راحت تر بتوانید انتخاب کنید. اما بهتر است قبل از تصمیم گیری قطعی حتما با یک دندانپزشک متخصص مجرب ترمیمی و زیبایی مشورت کنید.
روکش های لومینر نازک تر و ظریف تر از روکش های پرسلن هستند
یکی از مهم ترین تفاوت های بین روکش دندان پرسلن و لومینیر ضخامت آنها است. البته هر دو روکش دندان نازک هستند، اما ضخامت روکش لومینر دندان تقریباً به اندازه یک لنز چشمی است. روکش های لومینیر نازک معمولا بین ۰.۱ تا ۰.۳ میلی متر ضخامت دارند درحالی که روکش های پرسلن حدودا ۰.۵ تا ۰.۷ میلی متر ضخامت دارند.
این ظرافت زیاد باعث می شود روند درمان راحت تر و سریع تر باشد. در نصب روکش های دندانی پرسلن دندان ها باید کمی تراشیده شوند تا روکش ها بتوانند به درستی روی سطح دندان بچسبند. اما لومینیرها به دلیل نازک بودن نیازی به تراشیدن دندان آسیب دیده ندارند. ظرافت و نازکی روکش لومینیر شفافیت بیشتری را به سطح دندان می بخشد که دقیقا شبیه شفافیت دندان های طبیعی می باشد. روکش های پرسلن دندان ها را سفیدتر و صاف تر می کنند و مراحل آماده سازی و اجرای آنها طولانی تر است.
روکش لومینیر به آمادگی کمتری نیاز دارد و همچنین برگشت پذیر هستند. یعنی می توان آنها را از روی دندان بدون هیچگونه آسیبی برداشت اما به اندازه روکش های پرسلن ماندگاری ندارند و همچنین در پوشاندن دندان های لکه دار یا آسیب دیده خیلی موثر نیستند.
روکش های لومینیر یک روش کمتر تهاجمی و بدون استفاده از مته های دندانپزشکی است
چون این روکش ها نیازی به تراشیدن دندان ندارند به همین دلیل از هیچگونه ابزار سوزن دار و ترسناک و پر سرو صدایی که اکثر افراد از آنها استرس و ترس دارند استفاده نمی شود. همچنین در طول درمان هیچ سوراخ و برشی ایجاد نمی شود.
روکش های لومینیر طی دو جلسه و بدون نیاز به روکش موقت انجام می شوند
صرفه جویی در زمان و راحت تر بودن، دو ویژگی مثبت این روکش دندانی محسوب می شود. در جلسه اول متخصص زیبایی دندانپزشکی تمام داده هایی را که آزمایشگاه برای ساختن لومینیر سفارشی شما نیاز دارد تهیه می کند. از دندان های آسیب دیده قالب می گیرد و همچنین ممکن است برای مطابقت روکش ها با دندان های طبیعی از تصاویر به دست آمده از اشعه ایکس استفاده کند. از آنجا که لومینیر ها نیازی به آماده سازی دندان (تراشیدن مینای دندان) ندارند تا زمان آماده شدن روکش دائمی از روکش های موقت استفاده نمی شود.
تقریبا بعد از دو هفته روکش های لومینیر آماده شده از لابراتوار به مطب فرستاده می شوند و در جلسه دوم که آخرین جلسه هم می باشد روی دندان نصب می شوند. دندانپزشک متخصص زیبایی سطح دندان را کمی با مواد مخصوص زبر می کند تا لومینیرها به درستی بچسبند. بعد از چسباندن لومینیر ها متخصص بایت را بررسی می کند و در صورت مناسب بودن بیمار با یک لبخند رضایت بخش از مرکز خارج می شود.
آیا روکش های لومینیر عوارضی دارند؟
برخی از عوارض های روکش لومینیر را بررسی می کنیم:
حساسیت دندان
دندان ها به دلیل تراشیده نشدن در نصب روکش های لومینیر حساسیت خیلی خفیف تری نسبت به نصب روکش های پرسلن دارند که مقداری از مینای دندان تراشیده می شود. معمولا در هنگام خوردن نوشیدنی های گرم و سرد این حساسیت خفیف نشان داده می شود.
ناهماهنگی رنگ دندان ها
روکش های لومینیر هم مانند روکش های دیگر می توانند موجب ناهماهنگی رنگ دندان ها شوند. عوامل مختلفی روی رنگ نهایی روکش های دندان تأثیر می گذارند. از جمله مواد چسبنده، رنگ دندان زیرین و سایه روکش ارائه شده. دکتر مانوشا امیری در نصب روکش ها به این سه عامل توجه می کنند تا از ناهماهنگی رنگ دندان ها بعد از نصب روکش جلوگیری شود.
ناسازگاری بافت های لثه
بافت های لثه به طور کلی با هر ماده خارجی که در دهان وارد می شوند سازگار نیستند. به همین دلیل در تمام انواع روکش ها از جمله روکش لومینیر امکان التهاب و درد موقت تا زمانی که سازگار شوند وجود دارد.
جمع بندی
همه ی افراد نمی توانند کاندید مناسبی برای انجام روکش دندان لومینیر باشند. مثلا افرادی که عادت به فشردن دندان ها روی هم یا دندان قروچه دارند، ممکن است باعث کنده شدن یا شکستن این نوع از روکش ها شوند.
مزایای روکش های دندانی بسیار نازک خیلی بیشتر از عوارض آن است. شما می توانید با مراجعه به یک دندانپزشک متخصص زیبایی ماهر تجربه یک روکش دندان موفقیت آمیز با یک لبخند زیبا را داشته باشید.
دکتر مانوشا امیری در مرکز تخصصی ترمیمی و زیبایی دندان در رشت بعد از بررسی کامل وضعیت دهان و شرایط دندان شما، روکش دندانی مناسب به بهترین شکل ممکن را ارائه می دهد.
بیشتر بخوانید: