اگر می توانستید دندان هایتان را با پر کننده های رنگی دندان پرکنید جوری که هیچ تفاوتی با رنگ دندان طبیعی خود نداشته باشد آیا باز هم پرکننده های رنگ فلز را انتخاب می کردید؟

ما در مرکز تخصصی ترمیمی و زیبایی دکتر مانوشا امیری معتقدیم که طبق مطالعات علمی و تجربه ی بالینی ترمیم های هم رنگ دندان (مواد پرکردنی) ایمن تر، قابل اعتماد و ماندگار تر هستند و علاوه بر اینها از لحاظ ظاهری عالی به نظر می رسند.

پرکردگی های هم رنگ دندان نه تنها جایگزین زیباتری برای پرکردن های نقره ای (آمالگام دندانی) هستند که اصلا با دندان مطابقت ندارند، بلکه روش درمانی محافظه کارانه تری را که ساختار دندان را حفظ می کند، ارائه می دهند. با وجود این مزایا در پرکننده های هم رنگ دندان جای تعجب نیست که بیشتر دندانپزشکان از مواد آمالگام در پرکردن دندان استفاده نکنند.

لمینت دندان

پرکننده های رنگی دندان از ترکیب “کامپوزیت” یا رزین های پلاستیکی و پرکننده های سیلیسی ساخته می شوند. این مواد دارای بسیاری از ویژگی های ساختار طبیعی دندان مانند مقاومت در برابر ساییده شدن و شفافیت هستند. کامپوزیت های دندانی نیز به تقویت دندان ها کمک می کنند.

فرایند پر کردن دندان

یک دندان به دلایل زیادی ممکن است نیاز به پر کردن یا ترمیم داشته باشد، پوسیدگی و شکستگی دو مورد رایج آن هستند. روش پر کردن دندان یکسان است و فرقی نمی کند که از کدام مواد استفاده شده است. بعد از بی حسی همان قسمت از دندان (معمولاً با تزریق انجام می شود)،  پوسیدگی از روی دندان برداشته می شود و دندان برای ترمیم آماده می شود. در مرحله ی بعد، مواد پرکننده یا پرکننده های رنگی مستقیماً داخل دندان قرار می گیرد و هنگامی که به طور کامل به ساختار دندان متصل شد، فرآیند پر کردن تکمیل می شود.

تفاوت در اینجاست که برای به دست آوردن پیوند ساختاری خوب با پرکردن آمالگام سنتی، معمولا لازم است که دندان را با ایجاد یک سری «برش‌های زیرین» شکل داد که به نگه داشتن مواد در جای خود کمک می‌کند. این یعنی اینکه مقداری از قسمت های سالم دندان باید برداشته شود و ساختار کمتری از دندان دست نخورده باقی بماند که به مرور زمان، دندان ضعیف شده از نظر ساختاری می تواند مستعد ترک خوردن و شکستگی شود.

اما پرکننده های رنگی مثل رزین کامپوزیت برای ایجاد یک پیوند قوی نیازی به تراشیدن  و زیر کاری ندارند و پیوند فیزیکی خوبی را مستقیماً با دندان آماده شده ایجاد می کنند. این روش درمانی محافظه کارانه تر ممکن است در نهایت باعث ترمیم بهتر و ماندگارتر شود.

چه زمانی می توان از پرکننده های رنگی دندان استفاده کرد؟

رزین های کامپوزیت معمولاً برای ترمیم های کوچک تا متوسط ​​مناسب هستند که رایج ترین انواع پر کردن را شامل می شوند. آنها بادوام تر و مقاوم تر در برابر شکستگی و فشار جویدن هستند. با توجه به اینکه چه مقدار از دندان نیاز به ترمیم دارد، ممکن است این روش فقط در یک ویزیت انجام شود. ولی اگر حجم زیادی از مواد دندان باید جایگزین شود، ممکن است بخشی در خارج از دهان ساخته شود و بعداً به دندان بچسبد.

اگر شما دندان های پوسیده ، ترک خورده و یا شکسته ای دارید که نیاز به ترمیم و پر کردن دارنددر مرکز تخصصی ترمیمی و زیبایی دکتر مانوشا امیری راهنمایی و مشاوره ی لازم برای اینکه بدانید پرکننده های رنگی دندان برای ترمیم دندان شما مناسب هستند یا خیر به شما ارائه می شود. دکتر مانوشا امیری متخصص مجرب مرکز تخصصی و ترمیمی در رشت  گزینه های مناسب را  برای بیماران خود توضیح می دهد و بیماران را در انتخاب بهترین راه برای ادامه درمان کمک می کند. در هر صورت، شما می توانید به یک لبخند روشن و سالم دست پیدا کنید.

Rate this post