فلوراید یک ماده ی معدنی است که به طور طبیعی تا حدی در منابع آب شیرین و نمک وجود دارد. مزیت اصلی فلوراید برای  دندان این است که به راحتی وارد ساختار معدنی دندان  می شود و در نتیجه باعث قوی تر شدن و مقاوم تر شدن دندان ها در برابر پوسیدگی می شود. فلوراید می‌تواند تا حدی پوسیدگی ها و سوراخ های کوچکی را که در حال شکل ‌گیری هستند، از بین ببرد. پوسیدگی کمتر به این معنی است که شانس بیشتری برای دوری از درمان‌های پیشرفته دندانپزشکی و حفظ دندان‌های طبیعی خود تا آخر عمر دارید.

اکثر خمیردندان‌ هایی که در بازار فروخته می‌شوند حاوی فلوراید هستند، زیرا روشی موثر، آسان و ارزان برای جلوگیری از پوسیدگی دندان و ارتقای سلامت دهان و دندان است. به دلیل مزایای سلامتی ثابت شده آن، فلوراید معمولا به منابع آب شهری اضافه می شود. اخیراً مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های فدرال، فلورایداسیون آب را یکی از مهم‌ترین دستاوردهای بهداشت عمومی قرن بیستم معرفی کرده است.

نحوه ی استفاده از فلوراید برای دندان ها

فلوراید را می توان به دو روش موضعی (روی سطح) و سیستمیک (از طریق بدن) به دندان ها رساند. روش اول در هر سنی برای افراد مفید است و کمک می کند. روش دوم فقط برای دوران کودکی مفید است زمانی که دندان های دائمی در زیر خط لثه شکل می گیرند یعنی تا حدود ۹ سالگی.

فلوراید خورده شده در آب آشامیدنی می تواند به هر دو صورت به دندان برسد. هنگامی که خورده می شود، وارد بدن می شود و جریان دارد و در دندان های در حال رشد نفوذ می کند. همچنین در طول روز با غلظت بسیار کم در دهان باقی می ماند. خمیر دندان و دهانشویه ها دارای غلظت های بالاتری از فلوراید هستند که در یک زمان کوتاه به دندان ها وارد می کنند. همچنین در مطب دندانپزشکی فلوراید درمانی برای فرد اعمال می شود. برای کودکانی که آب خود را از منابع فاقد فلوراید دریافت می کنند، ممکن است مکمل آن به شکل قرص یا قطره تجویز شود.

مقدار لازم فلوراید برای دندان ها

مقدار فلورایدی که شما نیاز دارید بستگی به خطر پوسیدگی دندان های شما دارد و در افراد متفاوت است. فلوراید مورد نیاز شما با عوامل بسیاری از بیوشیمی بدن، رژیم غذایی، میزان فلورایدی که روزانه مصرف می کنید، و تلاشی که برای بهداشت دهان و دندان خود انجام می دهید تعیین می شود. اگر یک روال روزانه ی موثر برای مسواک زدن و نخ دندان کشیدن داشته باشید و از خوردن غذاها و نوشیدنی های شیرین و یا اسیدی خودداری کنید، احتمال پوسیدگی در دندان های شما کم خواهد بود. اگر در رعایت بهداشت دهان و دندان سهل انگاری کنید، در طول روز نوشابه و نوشیدنی های اسیدی بنوشید، خطر پوسیدگی دندان برای شما بسیار بیشتر خواهد بود.

بهداشت ضعیف دهان و مصرف مداوم شیرینی جات محیطی ایده آل برای باکتری های عامل پوسیدگی است که برای رشد به قند موجود در غذاها نیاز دارند. مصرف نوشدنی های اسیدی مثل نوشابه، نوشیدنی ‌های ورزشی، نوشیدنی‌های انرژی ‌زا، حتی برخی آب ‌میوه‌ها، اسیدها مستقیما روی دندان هایتان قرار می گیرند و نیاز به وجود باکتری ها ندارند. در این صورت، ممکن است نیاز به فلوراید درمانی در مطب دندانپزشکی و یا استفاده منظم از دهانشویه داشته باشید.

لمینت 

با تمام موارد گفته شده بهتر است بدانید که موردی به نام فلوراید اضافه وجود دارد مخصوصا در مورد کودکان. اگر دندان‌های در حال رشد بیش از حد فلوراید جذب کنند، می‌توانند به طور دائمی لکه ‌دار یا حتی دچار پوسیدگی و سوراخ شوند به این وضعیت فلوروزیس مینای دندان گفته می‌شود. البته خطرناک نیست، اما ممکن است نیاز به روش های زیبایی دندان  داشته باشد. به همین دلیل کودکان خردسال نباید خمیر دندان حاوی فلوراید را بخورند. بزرگسالانی که در طول عمر خود فلوراید بیش از حد مصرف می کنند، ممکن است بیشتر مستعد شکستگی یا حساسیت استخوان شوند، وضعیتی که به آن فلوئوروزیس استخوانی گفته می شود.

دکتر مانوشا امیری متخصص ترمیمی و زیبایی دندانپزشکی در مرکز تخصصی ترمیمی و زیبایی  شما توصیه می کند با توجه به اینکه دوزهای بیش از حد فلوراید می تواند مشکلاتی ایجاد کند، بهتر است با یک متخصص دندانپزشکی در مورد مناسب ترین محصولات برای استفاده خود و فرزندتان مشورت کنید. شما می توانید برای برطرف کردن مشکلات ترمیمی و زیبایی دندان خود از خدمات و تجهیزات پیشرفته ی مرکز تخصصی ترمیمی و زیبایی دکتر مانوشا امیری در زمینه ی روکش های دندانی و روش های ترمیم دندان های آسیب دیده بهره مند شوید.

Rate this post