تغییر رنگ می تواند به تدریج ظاهر شود و همین مساله باعث می شود که از آن چشم پوشی شود. با این حال بعد از مدتی متوجه می شوید که دندان های شما به سفیدی قبل نیست و رنگی به مراتب تیره تر از دیگران دارد. در این مطلب ۱۰ علت رایج لکه دار شدن دندان ها را با هم بررسی خواهیم کرد.
محتوای متن :
خوراکی ها
توت ها ، گوجه فرنگی و سایر مواردی که دارای رنگدانه های زیادی هستند خوراکی هایی هستند که باعث لک دار شدن دندان های شما می شوند. مواد خوراکی دیگر نیز مانند آب نبات ، بستنی یخی و آدامس حاوی قند دندان های شما را زرد یا لک دار میکنند. رژیم غذایی حاوی قند و کربوهیدرات های ساده می تواند از باکتری ها استقبال کرده و باعث تیرگی دندان ها شود.
نوشیدنی ها
آیا چای دندان های شما را لکه دار میکند؟ بله، نوشیدنی های رنگی مانند قهوه و چای سیاه، اگر تمام روز روی دندان شما قرار بگیرند می توانند باعث لک دار شدن دندان های شما شوند. نوشابه و نوشیدنی های ورزشی انرژی زا غالبا سرشار از قند هستند و می توانند باعث لکه دار شدن دندان ها شوند.
سیگار کشیدن
اگر چه برای بسیاری تعجب آور نیست، اما سیگار کشیدن می تواند باعث بدرنگی و قهوه ای شدن دندان های شما شود. محصولات دخانیات – از سیگار گرفته تا استعمال پیپ تا جویدن دخانیات – می توانند به مرور زمان دندان های شما را لکه دار و تیره کنند. این مساله برای قلیان نیز که بین جوانان رواج پیدا کرده به همین شکل است.
دارو
برخی از آنتی بیوتیک ها می توانند دندان ها را خاکستری یا قهوه ای کنند. داروهایی مانند داکسی سایکلین و تتراسایکلین می توانند باعث تیره شدن دندان کودکان زیر ۸ سال شوند. برخی از آنتی هیستامین ها، داروهای فشار خون بالا و داروهای ضد روان پریشی نیز میتوانند باعث لک شدن دندان های بزرگسالان شوند. در مورد عوارض جانبی احتمالی داروهایی که در حال حاضر استفاده می کنید، یا ممکن است شروع به مصرف کنید با پزشک خود صحبت کنید.
بیماری
یکی از علل کمتر رایج تغییر رنگ دندان بیماری است. بعضی بیماری ها می توانند بر مینای دندان تاثیر منفی داشته باشند. بیماری هایی مانند شیمی درمانی و یا اشعه ای که برای درمان سرطان استفاده می شود از این بیماری ها به حساب می آید. در این موارد ، تغییر رنگ بیشتر به رنگ مایل به قهوه ای است . توجه داشته باشید که علاوه بر دندان های لکه دار شده، بیماری ها می توانند بر دیگر جنبه های سلامت دهان و دندان ما نیز اثر بگذارند.
ضربه خفیف دندان
اگر دندان ها پس از زمین خوردن یا تصادف دچار شوک شدیدی شوند می توانند تغییر رنگ دهند. اگر چه در بزرگسالان دندان آنها اغلب خاکستری یا سیاه می شود، اما یک دندان آسیب دیده در کودک میتواند زرد یا قهوه ای شود. اگر گمان می کنید که دندان شما دچار ضربه شده است، برای معاینه دندان به دندانپزشک مراجعه کنید.
ژنتیک
ممکن است شما دندان هایی به ارث برده باشید که به راحتی لکه دار می شوند یا مینای دندان ذاتا زرد است. اگر فکر می کنید دندان های شما از نظر ژنتیکی زرد است، می توانید با استفاده از نوار سفید کننده و خمیر دندان های مخصوص برای بازگرداندن لبخند درخشان خود و درمان این مشکل کمک کنید.
سالخوردگی
در صورت عدم درمان، دندان های لک شده می توانند با گذشت زمان دچار تیرگی زیادتری شوند. دندان ها همچنین می توانند به عنوان بخش طبیعی از روند پیری زردتر شوند. با افزایش سن مینای دندان شما نازک تر میشود و باعث میشود عاج زرد رنگ کاملا نمایان شود.
فلوراید بیش از حد
فلوروزیس ، مصرف فلوراید زیاد از حد در دوران کودکی می تواند باعث تغییر رنگ دندان شود. این امر اغلب به دلیل مصرف زیاد آب آشامیدنی حاوی فلوراید ، آبمیوه ها، مکمل ها و موارد دیگر در کودکی اتفاق می افتد.
بهداشت نامناسب دهان و دندان
دندان های لک شده همچنین میتوانند نشانه تجمع پلاک یا پوسیدگی دندان باشند. هنگامی که به طور روزمره مسواک نمیزنید، نخ دندان نمیکشید و دهان خود را شست و شو نمی دهید تا تجمع پلاک ها را از بین ببرید و به جلوگیری از تجمع رسوب کمک نمی کنید، در عمل به تغییر رنگ سریعتر و لکه دار شدن دندان های خود کمک کرده اید.
در مرکز دندانپزشکی ترمیمی و زیبایی دندان دکتر مانوشا امیری انواع درمانهای زیبایی دندان شامل لمینت کامپوزیتی، لمینت سرامیکی، بستن فواصل بین دندانی، اصلاح طرح لبخند، بلیچینگ دندان و کلیه درمان های رایج ترمیمی شامل پرکردن دندان با مواد همرنگ و آمالگام توسط دکتر مانوشا امیری متخصص ترمیمی و زیبایی دندان و محیطی آرام و زیبا و با استفاده از مدرن ترین تجهیزات و استفاده از برندهای روز دنیا انجام می پذیرد شما عزیزان میتوانید جهت وقت ملاقات با شماره ی ۳۲۱۳۲۶۴۴-۰۱۳ تماس و یا جهت مشاوره آنلاین با ما در ارتباط باشید.