شاید شما یکی از افرادی باشید که با آسیب و یا افتادن روکش دندان خود مواجه شده اید یا نگران آسیب دیدگی روکش دندان خود هستید. روکش لمینت دندان، روکش کامپوزیت دندان و روکش تمام سرامیکی که توسط دکتر مانوشا امیری دندانپزشک متخصص ترمیمی و زیبایی با هدف ترمیم و افزایش زیبایی لبخند بیماران ارائه می شود دارای یک نتیجه با کیفیت با ماندگاری بالا می باشد. البته به این معنی نیست که ونیرهای پرسلن نصب شده بر روی دندان دوام و ماندگاری همیشگی داشته باشند و از هرگونه آسیبی در امان باشند. روکش لمینت دندان و هر ترمیم دندانی دیگری از جمله کامپوزیت دندان و مواد آمالگام پر کننده دندان یا ترمیم همرنگ دندان و ترمیم های دیگر، می توانند آسیب پذیر باشند. البته روکش های لمینت سرامیکی خیلی کمتر احتمال آسیب دیدگی دارند، اما به هر حال هرچقدر از عمر روکش های دندان بیشتر بگذرد، امکان افتادن و یا شکستن آن ها بیشتر خواهد شد.

مرکز تخصصی ترمیمی و زیبایی دکتر مانوشا امیری در این مطلب به پاسخ  سوالات شما کاربران عزیز در زمینه علل افتادن روکش های دندان و اقدامات بعد از آن می پردازد.

همانطور که می دانید ونیرها ابزار فوق العاده ای برای بهبود لبخند هستند که می توانند یک لبخند زشت را به زیباترین لبخند دنیا تبدیل کنند البته اگر توسط یک دندانپزشک متخصص زیبایی ماهر نصب و بر روی دندان گذاشته شود. معمولا روکش های دندانی به گونه ای ساخته می شوند که برای مدت طولانی دوام داشته باشند. اما خب ممکن است به دلایل مختلف که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت دچار آسیب و در نهایت افتادن از روی دندان شوند.

 

چه عواملی باعث افتادن روکش های دندانی می شوند؟

 

طول عمر روکش ها

مهم ترین دلیل افتادن روکش ها طول عمر آنها می باشد. روکش های پرسلن معمولا تا ده سال ماندگاری دارند، البته بعضی از دندانپزشکان معتقدند که دوام بیشتری هم می توانند داشته باشند. به مرور زمان، مواد چسبنده روکش ها ضعیف می شوند و باعث شل شدن و افتادن روکش‌ها می‌شوند.

گاهی اوقات با افزایش سن، استخوان و خطوط فک عقب می‌روند، که منجر به جابجایی روکش‌ها و باعث افتادن آنها می‌شود

نصب ضعیف

دومین دلیل رایج این است که باندینگ استفاده شده برای چسباندن روکش ها روی دندان ها از کیفیت بالایی برخوردار نباشد یا زمان کافی برای اتصال چسب در نظر گرفته نشده و یا اینکه تکنیک ارائه شده مناسب نباشد.

پوسیدگی دندان

یکی دیگر از عوامل موثر در افتادن روکش ها پوسیدگی دندان است. دندان روکش شده می تواند به دلیل وجود عادات زندگی روزمره و یا اثرات داروهای خاص دچار پوسیدگی شوند.

دندان قروچه

یکی دیگر از دلایل رایج، عادت به دندان قروچه در هنگام خواب یا کلا در طول روز است. فشردن دندانها روی هم باعث می شود نیروی زیادی بر روکش ها وارد شود. ونیرها نمی توانند فشار وارد شده روی لبه داخلی را تحمل کنند و ممکن است دچار لب پریدگی یا شکستگی شوند.

عدم مراقبت مناسب

و در نهایت یکی دیگر از عوامل موثر در آسیب روکش های دندان، سهل انگاری و بی توجهی به آنها است. روکش ها پوشش دهنده های ظریفی هستند که نیاز به مراقبت های مناسب دارند. بنابراین اگر روکش دندان لمینت یا کامپوزیت انجام داده اید بهتر است در جویدن و مصرف غذاها دقت کنید. همچنین از آسیب های احتمالی در حوادث جلوگیری کنید.

 

نحوه ترمیم کامپوزیت ونیرهای آسیب دیده به چه شکل است؟

هر زمان که با افتادن روکش لمینت و یا کامپوزیت دندان خود مواجه شدید بهتر است آن را درون ظرفی بگذارید و در اسرع وقت خود را به متخصص خود برسانید. توجه داشته باشید که نصب مجدد و دست کاری خودتان در خانه هیچ کمکی به ترمیم و نصب مجدد روکش نمی کند. دندانپزشک متخصص ترمیمی و زیبایی بعد از بررسی روکش افتاده و وضعیت دندان نصب مجدد آن را روی دندان یا نصب یک روکش جدید را تجویز می کند.

اگر علت افتادن روکش عدم نصب صحیح آن باشد بهتر است متخصص ترمیمی و زیبایی خود را عوض کنید و برای نصب مجدد یک دندانپزشک متخصص ترمیمی مجرب و ماهر را انتخاب کنید.

اگر افتادن روکش ها به دلیل پوسیدگی دندان باشد تغییر سبک زندگی، جلوگیری و کاهش پوسیدگی دندان بسیار مهم است. پوسیدگی دندان نه تنها برای روکش ها بلکه برای سلامت کلی بدن مضر است. اگر مصرف داروهای تجویزی باعث پوسیدگی دندان شده است با پزشک خود در مورد عوارض داروها و مشکل بوجود آمده مشورت کنید.

برای جلوگیری از افتادن روکش ها در افرادی که عادت به دندان قروچه دارند، استفاده از محافظ دندان توصیه می شود، که به جلوگیری از ورود فشار روی دندان ها و روکش ها کمک می کند.

یکی از مهمترین موارد جلوگیری از افتادن و آسیب دیدگی روکش دندان این است که به خوبی از روکش های خود مراقبت کنید. مراقبت ها شامل خودداری از جویدن آب نبات های سفت و غذاهای سفت مانند یخ و یا باز کردن در بطری می شود.

توصیه دکتر مانوشا امیری به بیماران خود این است که هرگز سعی نکنید روکش های افتاده خود را خودتان بچسبانید، حتی اگر آسیب ندیده باشند. چسب مورد استفاده برای چسباندن روکش به دندان نوعی چسب مخصوص دندان است و فقط دندانپزشک با مجوز خود می تواند به آن چسب دسترسی داشته باشد.

در هنگام نصب مجدد لمینت دندان، متخصص مجبور است مقداری از مینای دندان را بتراشد تا بتواند روکش سرامیکی را دوباره روی دندان نصب کند. فرآیند نصب مجدد دندان، دقیقا شبیه نصب اولیه آن است. اگر روکش شکسته شده باشد، متخصص مجددا از دندان قالب می گیرد و پس از آماده شدن لمینت جدید بر روی دندان نصب می کند. اگر لمینت قبلی دندان سالم باشد، نیاز به قالب گیری و ساخت مجدد نیست و متخصص همان روکش را سر جای خود نصب می کند.

۵/۵ - (۱ امتیاز)