برای ترمیم پوسیدگی دندان و دندان های آسیب دیده معمولا یا از روش درمانی اینله استفاده می شود یا دندانپزشک متخصص ترمیمی از مواد پرکننده برای ترمیم دندان آسیب دیده استفاده می کند. درست است که هر دو روش پر کردن دندان و اینله دندان برای ترمیم دندان های پوسیده و آسیب دیده استفاده می شوند اما فرایند و تاثیر هرکدام از آنها بر روی دندان متفاوت است.
دکتر مانوشا امیری دندانپزشک مجرب و متخصص ترمیمی و زیبایی دندان ابتدا دندان پوسیده و ترک خورده بیمار خود را با دقت معاینه و بررسی می کند و سپس تعیین می کند که کدام روش درمانی اینله یا پرکننده ها برای ترمیم دندان بیمار مناسب تر است.
شاید جالب بودن تفاوت اینله و پرکردن دندان شما را به مطالعه این مطلب جذب کرده باشد بنابراین ما در ادامه به تفاوت این دو روش ترمیمی دندان آسیب دیده می پردازیم همراه ما باشید.
شاید بهتر باشد قبل از بررسی تفاوت روش اینله با پرکردن دندان یک شناخت کلی از هر دو روش برای شما کاربران عزیز ایجاد کنیم.
محتوای متن :
فرایند پر کردن دندان چگونه است؟
معمولا برای ترمیم دندان هایی که دارای پوسیدگی و سوراخ هستند از روش پرکردن استفاده می شود. دندانپزشک متخصص ترمیمی از لیزر یا مته مخصوص برای تراشیدن و از بین بردن پوسیدگی دندان استفاده می کند. بعد از آن با استفاده از مواد پرکننده مخصوص فضای خالی دندان را پر می کند. مواد پرکننده دندان معمولا از جنس پرسلن، آمالگام نقره، رزین کامپوزیت و مواد دیگر ساخته می شوند.
بعد از قرار دادن مواد پرکننده دندانپزشک با ابزار مخصوص مواد پرکننده را پولیش می دهد تا همسطح دندان های طبیعی دیگر شود. و در نهایت بیمار می تواند مطب را ترک کند و به فعالیت عادی روزمره خود ادامه دهد بدون اینکه نیاز به مراقبت ویژه داشته باشد. پرکردن دندان معمولا در یک جلسه دندانپزشکی تکمیل می شود.
فرایند اینله های دندان به چه شکل است؟
اینله دندان برعکس پر کردن دندان یک ترمیم غیر مستقیم است که روی دندان آسیب دیده انجام می شود. متخصص ترمیمی دندان در مرحله اول آماده سازی دندان را که شامل تراشیدن و اندازه گیری و قالب گیری از قسمت های سالم دندان می شود انجام می دهد و اندازه و قالب گرفته شده را به لابراتوار دندانپزشکی می فرستد.
لابراتوار دندانپزشکی یک اینله مطابق قالب گرفته شده می سازد ممکن است این فرایند یک الی دو هفته طول بکشد که در این مدت از مواد پرکننده موقت درون جای خالی دندان آسیب دیده استفاده می شود. بعد از آماده شدن اینله ساخته شده به مطب فرستاده می شود.
بعد از برداشتن مواد پرکننده موقت مواد پرکننده مخصوص دیگری درون دندان قرار می گیرد و بعد از آن اینله آماده شده روی دندان با چسب مخصوص اعمال می شود. ترکیب اینله دندان با مواد چسبنده مخصوص می تواند باعث افزایش استحکام دندان آسیب دیده شود. اینله ها معمولا از جنس مواد کامپوزیت یا سرامیک و پرسلن ساخته می شوند و بسیار بادوام هستند.
تفاوت کاربرد اینله و پرکننده ها در ترمیم دندان های آسیب دیده
هدف تمام ترمیم های دندانی تقویت و افزایش استحکام دندان است. دندان های قوی کمتر دچار شکستگی و ترک خوردگی می شوند. بنابراین، افراد در معرض خطر کمتری برای نیاز به ترمیم های آینده هستند.
اگر پوسیدگی دندان در مراحل اولیه و به صورت جزئی باشد و هنوز مقدار زیادی از ساختار دندان باقی مانده باشد به طوری که دندان سست و ضعیف نشده باشد دندانپزشک از روش پرکردگی استفاده می کند.
با این توضیح متوجه شده اید که در زمانی که پوسیدگی پیشرفت کرده باشد و سطح وسیعی از دندان تخریب شده باشد مواد پرکننده نمی تواند استحکام دندان را بازسازی کند و امکان شکستگی و آسیب مجدد وجود دارد. اینله های دندان تا ۷۵ درصد ساختار دندان ها را تقویت می کنند و به بیماران این فرصت را می دهد که دندان های طبیعی خود را حفظ کنند، حتی زمانی که پوسیدگی یا آسیب زیادی دارند.
تفاوت اینله و پرکننده ها در دوام و ماندگاری
این طبیعی است که همه دوست دارند که ترمیم دندانشان ماندگاری طولانی داشته باشد. پرکردن دندان با مواد پرکننده کامپوزیت معمولاً تا هفت سال دوام می آورد بعد از این مدت بیمار به احتمال زیاد نیاز به تعویض مواد پرکننده دارد. مواد پر کننده آمالگام نقره ای می تواند ۱۲ سال ماندگاری داشته باشد، اما این مواد به تغییرات دما واکنش نشان می دهند. ممکن است با تغییر دما بزرگتر یا کوچکتر شوند و مشکلات دندانی ایجاد کنند.
اینله ها بر اساس نوسانات دما تغییری در اندازه یا شکل خود ایجاد نمی کنند و می توانند تا ۳۰ سال ماندگاری داشته باشند. البته مدت زمان ماندگاری ترمیم به مهارت متخصص ترمیمی و لابراتوار سازنده اینله و میزان باقی مانده ساختار دندان بستگی دارد.
جمع بندی
اگر دچار پوسیدگی دندان شده اید و نمی دانید که نیاز به کدام یک از دو روش اینله و پرکننده ها دارید می توانید با مراجعه به مرکز دندانپزشکی تخصصی ترمیمی و زیبایی دکتر مانوشا امیری و همچنین مشاوره آنلاین ما در این مرکز اطلاعات کافی و لازم خود را به دست آورید. دکتر مانوشا امیری بعد از معاینه و بررسی کامل وضعیت و میزان آسیب دیدگی و پوسیدگی دندان شما بهترین و مناسب ترین گزینه ممکن را به شما پیشنهاد می کنند.
شما می توانید در این مرکز علاوه بر خدمات دندانپزشکی ترمیمی از خدمات زیبایی (روکش لمینت یا روکش کامپوزیت و…) عالی همراه با نتایج عالی و ماندگاری طولانی متخصص مجرب و ماهر دکتر مانوشا امیری بهره مند شوید.