آیا دندان های عصب کشی شده نیاز به روکش دندان دارند؟

ممکن است همه ما در طول زندگی خود حداقل یکبار دچار پوسیدگی دندان شده باشیم و با مراجعه به دندانپزشک درمان عصب کشی را برای از بین بردن پوسیدگی ها انجام داده باشیم.همانطور که می دانید پوسیدگی‌های شدید دندان بخش زیادی از دندان را از بین می‌برد و حتی در بعضی موارد تمام ساختار دندان را نابود می کند. زمانی که پوسیدگی‌ها و عفونت شدید به عمق دندان نفوذ کند و پالپ دندان را ملتهب و عفونی کند تنها راه نجات دندان، عصب کشی و پر کردن دندان است. با انجام عصب کشی، و تراشیدن قسمت های پوسیده دندان ساختار طبیعی دندان تا حد زیادی از بین می رود که در این حالت دندانپزشک متخصص زیبایی روکش دندان را ارائه می دهد.

ممکن است پیدا کردن پاسخ این سوال که چرا روکش دندان بعد از عصب کشی ضرورت دارد و چه زمانی ضرورت ندارد شما را به این مطلب رسانده است. تیم تخصصی ما در مرکز تخصصی ترمیمی و زیبایی دکتر مانوشا امیری دندانپزشک متخصص زیبایی به بررسی ضرورت روکش دندان بعد از انجام عصب کشی می پردازد.

دکتر مانوشا امیری دندانپزشک متخصص زیبایی در رشت  انواع روکش های دندانی (روکش لمینت یا روکش کامپوزیت) را برای حفظ ساختار باقی مانده دندان عصب کشی شده به بهترین شکل ممکن ارائه می دهد.

 

در ابتدا یک توضیح مختصر در مورد درمان عصب کشی دندان ارائه می دهیم

دندانهایی که دچار پوسیدگی و پیشرفت عفونت در مرکز دندان خود شده اند تحت درمان ریشه ( عصب کشی ) قرار می گیرند. در این روش دندانپزشک بعد از تراشیدن قسمت های پوسیده دندان و ایجاد سوراخ در مرکز دندان کانال های عفونتی ریشه را پاکسازی می کند و سپس بعد از تمیز کردن و از بین بردن رشته های عصبی آلوده دندان قسمت سوراخ شده را با مواد مخصوص پر می کند. این دندان بعد از اتمام عصب کشی دارای یک ساختار ناقص و ضعیف می باشد که ممکن است نیاز به روکش دندان داشته باشد.

مورد بعدی که نیاز است با مفهوم آن آشنا شوید این است که روکش دندان چیست؟

روکش دندان که به آن تاج دندان نیز گفته می شود، قسمت خارجی دندان است که باعث پوشیده شدن سایر قسمت های درونی دندان یعنی ریشه و پالپ می شود. تاج دندان یک بخش مهم در زیبایی و طرح لبخند فرد است به همین دلیل از اهمیت بسیار زیادی در دهان برخوردار است. همچنین تاج دندان وظیفه محافظت از ریشه دندان را نیز به عهده دارد. روکش بعد از عصب کشی دندان باعث افزایش استحکام دندان ، مقابله با آسیب بعد از درمان و همچنین حفظ زیبایی دندان می‌شود.

علت اصلی نیاز دندان عصب کشی شده به روکش دندان چیست؟

شاید خیلی ها فکر کنند که عصب کشی دندان، باعث ضعیف شدن ساختار آن می شود در صورتی که بعد از عصب کشی، دندان با استفاده از مواد مخصوصی پر می‌شود که ساختار آن را محکم ‌تر از گذشته می کند و علت اصلی ضعیف شدن و شکنندگی دندان‌ها همان پوسیدگی وسیع دندان است که با عصب کشی از بین می‌رود.

بعد از پایان عصب کشی دندانپزشک با توجه به نیاز دندان و برای پشتیبانی از دندان‌های ترمیم‌ شده و یا زیبایی لبخند روکش دندان را توصیه می کند ولی بهتر است بدانید که همه دندان‌ها بعد از عصب کشی نیاز به روکش شدن ندارند. در بعضی موارد هم خود بیمار علاقه به انجام روکش دندان دارد.

گاهی ارائه درمان عصب کشی به دلیل پوسیدگی نیست و ممکن است به دلیل آسیب های وارد شده ناشی از ضربه به دندان باشد. در این مورد اگر دندان دچار شکستگی و ترک خوردگی نشده باشد ممکن است که نیاز به روکش نداشته باشد. در بیشتر موارد دندانپزشک برای محافظت از دندان‌های آسیابی که به شدت آسیب‌ دیده باشند، روکش دندان را لازم می‌داند.

همچنین دندان‌های جلویی به این دلیل که در هنگام جویدن غذا خیلی تحت فشار و یا در معرض ساییدگی نیستند بعد از عصب کشی می‌توانند تنها با یک پر کردن ساده ترمیم شوند.

چه مدت پس از عصب‌کشی، روکش دندان نصب میشود؟

شرایط مختلف دندان، قبل و بعد از عصب‌ کشی، وجود عفونت در آن و برخی عوامل دیگر مشخص می‌کنند که چه مد‌ت بعد از عصب‌ کشی از روکش دندان استفاده شود. در بعضی موارد ممکن است تا چند ماه بعد دندان قابل روکش نباشد به این دلیل که درمان عصب‌کشی، فرایندی نیست که احتمال موفقیت صد در صدی را در پی داشته باشد و ممکن است نیاز به اقدامات دیگر ازجمله جراحی ریشه دندان وجود داشته باشد. و در نهایت گاهی دندان هیچ راهی ندارد جز کشیده شدن که طبیعتا در چنین شرایطی، استفاده از روکش دندان هیچ معنایی ندارد.

هزینه روکش دندان بعد از عصب کشی

هزینه ها موضوع مهمی هستند که برای بسیاری از بیماران می تواند یکی از معیارهای تصمیم گیرنده برای انجام روکش دندان باشد. هزینه انجام این کار به عوامل مختلفی بستگی دارد. از جمله مهم ترین این عوامل می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نوع روکش ارائه شده 
  • انواع مختلف روکش های موجود دندان عبارتند از، روکش لمینت ، روکش کامپوزیت و یا روکش های تمام سرامیکی که هر کدام از این روکش ها هزینه مربوط به خود را دارند و در هزینه کل درمان موثر هستند.
  • تعداد دندان هایی که نیاز به روکش دندان دارند
  • دستمزد دندانپزشک متخصص زیبای برای ارائه دندان

معمولا بیمه های دندانپزشکی هزینه عصب کشی دندان را تحت پوشش قرار می دهند اما روکش دندان یک روش زیبایی محسوب می شود و تحت پوشش اکثر بیمه های دندانپزشکی نمی باشند.

جمع بندی

روکش دندان کلاهک یا همان تاج دندان است که بیمارانی که کاشت ایمپلنت داشته اند یا قصد استفاده از بریج های دندانی را دارند، از آنها استفاده می کنند. دلیل استفاده از روکش های دندان تقویت و محافظت از ساختار دندان ها است.  روکش ها معمولا روی دندان هایی که ساختار خود را از دست داده اند برای استحکام لازم  ارائه می شوند.

دکتر مانوشا امیری دندانپزشک متخصص زیبایی بهترین راه برای مشخص نمودن اینکه آیا پس از درمان ریشه روکش دندان لازم است یا خیر را بررسی مکان و موقعیت دندان داخل دهان می داند. بیشتر دندان های مولر، پرمولر، (دندان های خلفی) و دیگر دندان هایی که در عقب دهان قرار دارند، پس از عصب کشی نیاز به روکش دارند و دندان های جلوی دهان چون مسئولیت خیلی کمتری در جویدن غذا دارند ممکن است استفاده از روکش روی آنها ضرورتی نداشته باشد.

دکتر مانوشا امیری، روکش های دندانی (روکش لمینت و روکش کامپوزیت و تمام سرامیکی) را بهترین روش برای ترمیم و محافظت از دندان های آسیب دیده میداند.

مرکز تخصصی ترمیمی و زیبایی دکتر مانوشا امیری روکش لمینت دندان و روکش کامپوزیت دندان را با استفاده از روشهای مدرن و استفاده از تکنیک های منحصر به فرد و متریال های با کیفیت و روز دنیا به بهترین شکل ممکن برای مراجعین عزیز ارائه میدهند.

۵/۵ - (۱ امتیاز)