بیشتر مراجعین ما در مرکز تخصصی ترمیمی و زیبایی دکتر مانوشا امیری دندانپزشک متخصص ترمیمی و زیبایی  افرادی هستند که از ظاهر نامناسب دندانهایشان خوشحال نیستند و رنگ زرد دندان ها  روی اعتماد به نفس آنها تاثیر گذاشته و باعث منزوی شدن آنها در روابط اجتماعی شده است.خیلی از افراد به دلایل مختلف از جمله گران بودن و یا طولانی بودن پروسه ترمیم دندان و ترس از آسیب دیدگی دندان های خود از درمانهای دندانپزشکی زیبایی دوری می کنند. اما  بهتر است بدانید که روکش کامپوزیت دندان یکی از روش های زیبایی دندان بدون آسیب با حداقل تراش دندان و همرنگ دندان های طبیعی دیگر در طی یک جلسه درمان و با قیمت مقرون به صرفه انجام می شود. شما می توانید دریک روز و بدون نگرانی از آسیب دیدگی دندان ها توسط روکش کامپوزیت به لبخند ایده آل خود برسید.

اما یکی از نگرانی های افراد می تواند انتخاب رنگ و مطابقت رنگ روکش های دندان کامپوزیت با دندان های طبیعی باشد. در این مطلب چگونگی انتخاب رنگ روکش های کامپوزیت ونیر و طیف رنگی آنها را بررسی می کنیم.

 برای انتخاب رنگ روکش کامپوزیت چه معیارهایی باید در نظر گرفته شود؟

اولین و مهمترین معیار در انتخاب رنگ  روکش های کامپوزیت ونیر سلیقه و خواسته خود بیمار است و در مرحله دوم دندانپزشک متخصص ترمیمی و زیبایی رنگ پوست و صورت فرد و شکل لب ها را در نظر می گیرد. معیار بعدی سن بیمار است. هرچه فرد جوان تر باشد از رنگ های روشن تر استفاده می شود. یکی از فاکتورهای مهم در انتخاب رنگ کامپوزیت دندان انتخاب میزان سفیدی موادی است که برای دندان استفاده میشود. یکی از پرطرفدارترین رنگ های کامپوزیت دندان سفید روشن است و با توجه به شرایط، درجه روشنی آن متغیر است. دندانپزشک متخصص در انتخاب رنگ باید به رنگ پایه دندانهای اصلی و میزان شفافیت برند به کار گرفته شده کامپوزیت دقت کند.

اقدامات لازم قبل از انتخاب رنگ روکش دندان کامپوزیت

برای انتخاب بهترین رنگ کامپوزیت ونیر دندان، بهتر است قبل از شروع نصب روکش، تا حد امکان دندان های خود را با روش های سفید کننده روشن کنید. با اینکار رنگ روکش ها با دندانهای طبیعی شما هماهنگی بیشتری دارند و طبیعی تر به نظر می رسند.

معمولاً به مرور زمان دندان ها به دلیل مصرف غذاهای رنگ دار یا استعمال دخانیات و وجود جرم ها دچار تغییر رنگ می شوند و زرد تر به نظر می رسند این افراد اگر تصمیم دارند که روکش کامپوزیت ونیر دندان با رنگ روشن انجام دهند بهتر است ابتدا دندان ها با روش جرمگیری پاکسازی کنند و سپس رنگ مورد نظر روکش را که معمولا دو تا سه درجه روشن تر از دندان های طبیعی است انتخاب کنند.

آیا روکش دندان کامپوزیت تغییر رنگ می دهد؟

تغییر رنگ مینای دندان بر رنگ کامپوزیت ها موثر است. مینای دندان به مرور زمان و در طی سالهای طولانی دچار تغییر رنگ می شود. البته روکش کامپوزیت ونیر دندان به آسانی مینای اصلی دندان تغییر رنگ نمی دهد، اما به مرور زمان رنگ روکش به دلایل طبیعی تغییر می کند. رنگدانه های سطحی دندان معمولاً پس از قرار گرفتن مکرر در معرض نوشیدنی های رنگ دار مانند چای، قهوه یا شراب قرمز تغییر می کنند. همچنین  یکی دیگر از علل اصلی تغییر رنگ روکش ها و دندان ها، سیگار کشیدن است. نیکوتین موجود در سیگار و تنباکو باعث ایجاد لکه های زرد یا قهوه ای روی دندان می شود. علاوه بر آن، برخی از میوه ها و سبزیجات (مانند انگور، آلبالو،گیلاس، چغندر و انار) قابلیت تغییر رنگ روکش های دندان را دارند. عدم توجه و اهمیت به رعایت بهداشت دهان و دندان باعث تجمع مواد غذایی در اطراف و سطح کامپوزیت و تغییر رنگ کامپوزیت دندان می شود.

امروزه انواع مختلف کامپوزیت ونیر با مارک ها و رنگ های مختلف وجود دارد. این کامپوزیت ها ساختار شیمیایی متفاوتی دارند و درصد مواد رزینی و پلاستیکی به کار رفته در آن ها با هم فرق دارد. میزان مقاومت این مواد در برابر تغییر رنگ یکسان نیست. انتخاب نادرست کامپوزیت موجب تغییر رنگ سریع آن می شود.

یکی از موضوعات مهم که در کیفیت نهایی کامپوزیت دندان مؤثر است تخصص و مهارت دندانپزشک است. اگر فرم دهی کامپوزیت یا پولیش کامپوزیت  به صورت اصولی انجام نشود بیمار پس از مدت کوتاهی شاهد بروز مشکلاتی از جمله تغییر رنگ کامپوزیت خواهد بود.

در برخی از موارد خط لثه دندان به سمت بیرون برگشت می‌کند. این باعث می‌شود که ذره‌ های غذا در فاصله بین دندان و خط لثه گیر بیفتند و باعث پوسیدگی دندان شوند. پسروی لثه باعث می‌شود چسب زیر روکش کامپوزیت نمایان شود و مواد کامپوزیت موجود در آن به دلیل رنگ دهی مواد غذایی، رنگ بگیرند.

 

طبقه بندی رنگ های موجود در روکش کامپوزیت

چارت رنگ کامپوزیت دندان یک مرجع برای انتخاب رنگ روکش است. این چارت بر اساس طیف رنگ های ترکیبی کد گذاری شده است:

دسته A به سمت قهوه ای متمایل است

دسته B به سمت زرد متمایل است

دسته C به سمت خاکستری است

دسته D به سمت زرد- قرمز است

دندانپزشک متخصص ترمیمی و زیبایی بعد از تشخیص رنگ طبیعی دندان ها می تواند رنگ دندان را بعد از نصب روکش ها به شما نشان دهد. هم چنین در انتخاب رنگ روکش کامپوزیت به شما کمک می کند. هر دسته از رنگ های دندانی معمولا ۹ یا ۱۰ طیف دارند. معمولا بعد از سفید کردن دندان، دندان ها ۲ تا ۷ درجه سفید تر می شوند.

اقدامات لازم جهت جلوگیری از زرد شدن کامپوزیت ها

  • ترک مصرف سیگار و مواد مخدر: گفتیم که یکی از مهم ‌ترین دلایل رنگ گرفتن دندان‌ها و حتی کامپوزیت، مصرف دخانیات است. بنابراین ترک سیگار و دخانیات می تواند یکی از موثر ترین راه های جلوگیری از زرد شدن کامپوزیت دندان باشد.
  • محدود کردن مواد غذایی رنگ دهنده: مواد غذایی مثل چای یا قهوه به ‌شدت رنگ دهنده هستند
  • مسواک زدن بلافاصله پس از مصرف مواد غذایی رنگ دهنده: البته مسواک زدن پس از مصرف شیرینی‌ها و هرگونه شکلات هم ضروری محسوب می‌شود.
  • انجام روکش دندانی کامپوزیت نزد یک دندانپزشک متخصص زیبایی با تجربه و ماهر: پایین بودن کیفیت مواد کامپوزیت می‌تواند به ‌سرعت و در زمان بسیار کوتاهی پس از انجام کامپوزیت دندان باعث زرد شدن و تغییر رنگ آن شود.
  • استفاده از نخ دندان: باقی مانده مواد غذایی در بین دندان‌ها نه ‌تنها باعث پوسیدگی دندان می‌شود، بلکه رنگ‌ دانه های آنها رنگ کامپوزیت را تغییر می‌دهند. بلافاصله پس از خوردن هر غذایی از نخ دندان استفاده کنید.

کلام آخر

روکش دندانی کامپوزیت یکی از روش های دندانپزشکی زیبایی است که می تواند شما را از داشتن دندان هایی با رنگ زرد و نواقص جزئی نجات دهد. دکتر مانوشا امیری دندانپزشک متخصص ترمیمی و زیبایی دندان به دلیل داشتن تجربه و مهارت بالا در زمینه دندانپزشکی ترمیمی و زیبایی در ارائه روکش های کامپوزیت ونیر بسیار موفق می باشد و تقریبا همه مراجعین ایشان در این مرکز از نتایج به دست آمده و لبخند دلخواه خود رضایت کامل دارند. همچنین دکتر مانوشا امیری در انتخاب رنگ روکش کامپوزیت با در نظر گرفتن تمام فاکتورهای مهم، بهترین و مناسب ترین رنگ روکش را برای بیمار خود در نظر می گیرد به نحوی که در پایان کار هیچ تفاوتی بین رنگ دندان های روکش شده با دندان های طبیعی فرد وجود ندارد.

۵/۵ - (۴ امتیاز)