داشتن یک لبخند زیبا با دندان های سفید و مرواریدی می تواند رویای هر فردی باشد که امروزه با پیشرفت علم در دندانپزشکی، راهکارهای زیادی برای پوشاندن نواقص و زیباسازی دندان ها به وجود آمده است. روکش لمینت دندان، کامپوزیت دندان و… با توجه به این که استفاده از کامپوزیت ها در سال های اخیر افزایش یافته است و در واقع این روش به روشی پر کاربرد تبدیل شده است، به همین دلیل انواع جدیدتری از این مواد به نام کامپوزیت ای پی اس (ips) ابداع شدند.
شاید برایتان جالب باشد که بدانید کامپوزیت ای پی اس چیست و چه تفاوتی با کامپوزیت ونیر معمولی دارد. در ادامه به بررسی کامل این نوع جدید از کامپوزیت ونیرها می پردازیم.
محتوای متن :
کامپوزیت ips چیست؟
کامپوزیت ای پی اس مواد پر کننده نانو هیبریدی هستند که در دندانپزشکی ترمیمی و زیبایی استفاده می شود. مواد کامپوزیت همان موادی هستند که از آن برای پرکردن دندان استفاده می شود. در کامپوزیت ای پی اس ذرات سرامیکی به مواد کامپوزیت افزوده می شوند. کامپوزیت ای پی اس یا کامپوزیت سرامیکی یکی از بهترین کامپوزیت های موجود در بازار ایران هستند. مراحل ارائه کامپوزیت ای پی اس مانند سایر روکش های کامپوزیت می باشد. ابتدا دندانپزشک تمام دهان و دندان فرد را معاینه می کند و در صورت مناسب بودن شرایط در مرحله اول هر گونه جرم و آلودگی از روی دندان ها پاک می شود و سپس بعد از آغشته کردن دندان به مواد اسیدی مخصوص مواد خمیری کامپوزیت را لایه به لایه روی دندان قرار می دهند تا بعد از چندین بار لایه گذاری و پولیش و استفاده از نور یو وی به نتیجه مورد نظر دست پیدا کنند. کامپوزیت های ای پی اس هم در یک جلسه در مطب توسط دندانپزشک متخصص زیبایی تکمیل می شوند.
تفاوت کامپوزیت ونیر با آی پی اس
کامپوزیت ونیر و آی پی اس هر دو روکش هایی هستند که برای اصلاح طرح لبخند و بهبود زیبایی دندان ها کاربرد دارند. روکش کامپوزیت آی پی اس نسل جدید از ونیر کامپوزیت ها می باشند که در آن ذرات سرامیک به مواد کامپوزیت اضافه شده است.
لازم به ذکر است که روکش های دندانی تمام سرامیک نسبت به مواد کامپوزیت سازگاری بیشتری با لثه دارند ولی کامپوزیت ونیر اگر به درستی روی لثه قرار نگیرد موجب آسیب به لثه می شود، و در صورت متورم شدن لثه باید سریع به متخصص خود مراجعه کنید. این مشکلات در کامپوزیت ای پی اس وجود ندارد.
سرامیک باعث استحکام بیشتر روکش دندان می شود بنابراین کامپوزیت های ای پی اس به دلیل داشتن سرامیک مقاومت بیشتری نسبت به کامپوزیت ونیر دارند.
روکش آی پی اس کمتر دچار تغییر رنگ و سیاهی می شوند، و از ماندگاری بالایی برخوردارند.
تففات دیگری که بین کامپوزیت ips و کامپوزیت ونیر وجود دارد هزینه های مربوط به آن ها می باشد. معمولا هزینه ها با توجه به تجهیزات و نوع درمان تعیین می شوند. با توجه به این که تجهیزات مورد استفاده در کامپوزیت ips بیشتر و پیشرفته تر از کامپوزیت ونیر می باشد می توان انتظار داشت که هزینه های مربوط به آن هم بیشتر باشد.
مزایای کامپوزیت IPS
- از مهم ترین مزایای کامپوزیت ها می توان به عدم تراشیده شدن دندان ها (و یا حداقل تلاش) اشاره کرد.
- کامپوزیت آی پی اس ۳۲ سایه و ۵ سطح شفافیت دارد. سایهها و مات بودن این روکشها منجر به طبیعی بودن نتیجه کار میشود.
- تنوع رنگی در کامپوزیت های ای پی اس بالا می باشد و انتخاب رنگ از براق تا مات وجود دارد.
- این نوع از کامپوزیت ها هیچ نوع حساسیتی برای فرد بوجود نمی آورند.
- کامپوزیت ای پی اس ظاهری خیلی طبیعی به دندان ها ارائه می دهد.
- کامپوزیت های ips امکان ترمیم شدگی دارند و در صورت شکستگی و یا هر مشکل دیگر نیاز به تعویض نخواهند داشت.
- وجود ذرات سرامیکی در این نوع از کامپوزیت ها باعث استحکام بالا و مقاومت آن ها در برابر فشار های سنگین ناشی از خوردن مواد غذایی سخت شده است.
- همچنین متریال استفاده شده در کامپوزیت های ips یعنی همان ذرات سرامیکی باعث افزایش طول عمر و دوام این نوع کامپوزیت ها شده است.
- این نوع از کامپوزیت نه تنها برای دندانهای جلو، بلکه برای پر کردن دندانهای عقب استفاده می شود.
معایب کامپوزیت آی پی اس
کامپوزیت ای پی اس دارای معایب زیادی نمی باشد ولی اگر بهداشت دهان و دندان به درستی رعایت نشود می تواند مشکلات زیر را به همراه داشته باشد:
- احتمال التهاب و تورم لثه بعد از نصب کامپوزیت ای پی اس
- اگر دندان در وضعیت نامناسبی باشد که نیاز به تغییر شکل دارد ممکن است برای نصب کامپوزیت نیاز به تراشیدن مینای دندان وجود داشته باشد.
- ممکن است روزهای اول کمی حساسیت جزئی تجربه شود که از بین می رود.
- مانند روکش های دیگر احتمال شکستگی در اثر ضربات سنگین وجود دارد که البته هرگونه آسیبی در این روکش ها کاملا قابل ترمیم است.
شرایط انجام کامپوزیت آی پی اس
اگر شرایط زیر را داشته باشید کاندید مناسبی برای انجام ونیرهای کامپوزیتی خواهید بود:
- دندان های نامنظم، اندازه های کوچک و بزرگ و نامناسب
- دندان های بدرنگ ( رنگ زرد و یا قهوه ای )
- دندان های دارای شکستگی و ترک خورده
- پر کردن دندان ها
- بستن فاصله بین دندان ها
طول عمر کامپوزیت آی پی اس
طول عمر این کامپوزیت مانند هر روکش دیگری نیازمند نگهداری و مراقبت مناسب است. امکان تعیین طول عمر و زمان مشخص برای کامپوزیت ای پی اس وجود ندارد و بیمار در صورت رعایت بهداشت دهان و دندان مناسب میتواند تا آخر عمر آنها را داشته باشد و یا در صورت ایجاد مشکل ترمیم کند.
قیمت کامپوزیت ای پی اس
قیمت این نوع از کامپوزیت ها شاید کمی بیشتر از کامپوزیت ونیر های معمولی باشند به این دلیل که کامپوزیت های ای پی اس یک نوع جدید با متریال پیشرفته تر از ونیر های قبلی هستند و طبیعتا به تجهیزات و تخصص بیشتری برای ارائه نیاز دارند و به تبع همه این موارد می توانند قیمت بالاتری نسبت به ونیرهای قدیمی تر داشته باشند.
جمع بندی
بنابراین می دانیم که کامپوزیت آی پی اس یک نوع سرامیک می باشد که در درمان های زیبایی دندان کاربرد دارد. دکتر مانوشا امیری دندانپزشک متخصص زیبایی با توجه به شرایط بیمار و علاقه اش به استفاده از هر یک از روکش های دندان بعد از بررسی تمامی شرایط بهترین روش درمانی برای زیبایی دندان ها و لبخند بیمار انتخاب می کند. کامپوزیت دندان به عنوان یکی از روش های زیباسازی دندان در مرکز تخصصی ترمیمی و زیبایی دکتر مانوشا امیری ارائه می شود که نتایج بسیار خوبی را برای اصلاح طرح لبخند به همراه داشته است.
مرکز تخصصی ترمیمی و زیبایی دکتر مانوشا امیری روکش لمینت دندان، روکش کامپوزیت دندان و بلیچینگ دندان را با استفاده از روشهای مدرن و استفاده از تکنیک های منحصر به فرد و متریال های با کیفیت و روز دنیا به بهترین شکل ممکن برای مراجعین عزیز ارائه میدهند.
شما عزیزان میتوانید برای مشاهده عکس های قبل و بعد از روکش های دندان به گالری مرکز تخصصی دکتر مانوشا امیری مراجعه کنید.