جرم گیری دندان فرایند حذف جرم سخت اطراف لثه توسط دستگاه مخصوص دندانپزشکی است. پلاک میکروبی یک لایه چسبناک و بدون رنگ از باکتری هاست که ‌به صورت یک ‌رسوب نرم بر روی دندان ها تجمع میکند. جرم (calculus ) همان پلاک میکروبی است ‌که ‌اگر ۲۴ تا ۴۸ ساعت به ‌طور کامل بر روی دندان بماند و برداشته نشود میتواند با‌مواد معدنی در بزاق دهان ترکیب شود و به مرور زمان مواد معدنی درآن نفوذ کرده ، سخت شده و محکم به سطح دندان بچسبد که با شستشو و مسواک پاک نمیشود و در بالا و زیر لثه قرار میگیرد.

جرم گیری دندان

جرم زیر لثه محکم بر سطح ریشه متصل میشود و رنگ آن قهوه‌ای ‌تا سیاه یا سبز مایل به سیاه بوده، جرم دندان زیر لثه باعث بیماری لثه، تحلیل استخوان اطراف ریشه و لقی دندان میشود. جرم بالای لثه معمولا سفید مایل به کرم تا زرد رنگ و گاهی خاکستری است و باعث تجمع پلاک باکتریال میشود. درصورتی ‌که جرم دندان برطرف نشود، به‌مرور زمان با نفوذ به‌عمق لثه منجر به تحلیل لثه میشود.

سفید کردن دندان ها

در صورت رعایت نکردن نکات بهداشتی جرم دندان بین دندان و لثه انباشته شده و سخت می شود ، در دندان ها به واسطه این جرم ها امکان پوسیدگی بالا می رود و لثه در خطر تحلیل قرار میگیرد ، برای جلوگیری از خطرات جرم دندان باید جرم گیری دندان انجام شود. در حقیقت با عدم جرم گیری دندان املاح زرد رنگ به تدریج سخت شده و تجمع آن ها در اطراف لثه و دندان موجب به وجود آمدن مشکلات لثه از تحلیل تا عفونت خواهد شد ، این بیماری در آینده سبب از دست دادن دندان می شود .

اصلاح شکل و فرم دندان ها

جرم گیری دندان در دندانپزشکی یکی از خدمات پیشگیری از مشکلات بعدی جرم دندان است ، معمولا افرادی که مستعد جرم دندان هستند هر ۶ ماه یکبار نیاز است جهت جرم گیری نزد دندانپزشک مراجعه کنند.

جرم گیری دندان در دندانپزشکی توسط ابزاری به نام اولتراسونیک انجام می شود و صدمه ای به دندان ها نمی زند.

جهت جلوگیری از تشکیل جرم دندان و مواجه شدن با مشکلات بعدی جرم دندان ، به صورت مرتب روزی دو بار مسواک بزنید و همچنین از نخ دندان استفاده کنید.


شما می توانید برای تماس با ما، یا دریافت مشاوره آنلاین از طریق وب سایت drmanoosha.com اقدام نمایید.

مرکز ترمیمی و زیبایی دکتر مانوشا امیری در رشت

Rate this post