شاید شما یکی از افرادی باشید از تغییر رنگ، شکستگی یا نواقص جزئی دندان خود رنج می برید و به دنبال راه حل مناسب و مقرون به صرفه برای زیباتر شدن لبخند خود هستید. دکتر مانوشا امیری دندانپزشک متخصص ترمیمی و زیبایی، روکش های کامپوزیت دندان را به عنوان یکی از راه حل های موثر و کاربردی در اصلاح طرح لبخند شما توصیه می کند.مراحل انجام روکش های کامپوزیت در مرکز تخصصی ترمیمی و زیبایی دکتر مانوشا امیری در یک جلسه به همراه نتایج فوق العاده برای مراجعین محترم ارائه می شود.
کامپوزیت ونیر برای اصلاح دندان های فاصله دار، شکسته و ترک خورده، بد شکل و لکه دار استفاده می شود. کامپوزیت ونیرها ممکن است سریعتر از روکش های لمینت دندان دچار فرسایش شوند و ماندگاری کمتری دارند، اما در عین حال دارای ترمیم آسان تر و قیمت کمتری نسبت به لمینت های دندانی هستند.
مراحل انجام روکش کامپوزیت
ارائه روکش کامپوزیت دندان در یک جلسه دندانپزشکی توسط دندانپزشک متخصص زیبایی انجام می شود. روکش های کامپوزیت برعکس روکش های لمینت دندان نیاز به تراشیدن مینای دندان ندارند و توسط متخصص در همان مطب روی دندان نصب می شوند.
معمولاً برای مراجعین ما در مرکز یک جلسه مشاوره اولیه با دکتر مانوشا امیری ارائه می شود. در مشاوره اولیه دندانپزشک متخصص زیبایی با معاینه کلی دندان ها و شنیدن انتظارات بیمار تعیین می کند که آیا روکش کامپوزیت مناسب شرایط بیمار می باشد یا نیاز به راه حل های دیگری دارد. ممکن است بیمار مبتلا به بیماری پریودنتال باشد که باید ابتدا برای درمان بیماری خود اقدام کند.
در جلسه بعدی دندانپزشک متخصص زیبایی نوع کامپوزیت مورد استفاده و رنگ مناسب روکش ها را با در نظر گرفتن سلیقه بیمار انتخاب می کند. اگر بیمار روکش های خیلی سفید را انتخاب کند، معمولاً قبل از نصب روکش کامپوزیت دندان ، بلیچینگ دندان توسط دندانپزشک متخصص زیبایی ارائه می شود. به این دلیل دندان ها را سفید می کنند که رنگ سفید روکش کامپوزیت با دندان ها مطابقت داشته باشد. متخصص دندان هایی را که تحت ارائه روکش هستند برای جلوگیری از برخورد مواد کامپوزیت از بقیه دندان ها جدا می کند.
میزان شکل دهی مورد نیاز برای روکش دندان متفاوت است. مواد قاعدتا روی سطح دندان که همان مینای دندان نامیده می شوند قرار می گیرند. ممکن است دندان به دلیل آسیب دیدگی ناشی از پوسیدگی نیاز به تراشیدن داشته باشد. کاملا طبیعی است که در این موارد، هم لایه های مینای دندان و هم لایه های عاج دندان درگیر میشوند.
سپس بعد از تمیز کردن و ضدعفونی کردن دندان های مورد نظر با استفاده از مواد اسید مانند سطح دندان ها را جهت آماده سازی نصب روکش ها کمی زبر و سفت می کند. این کار باعث می شود که مواد رزینی کامپوزیت ونیر خیلی بهتر روی سطح دندان ها بچسبند. در مرحله بعد چسب مخصوص دندان روی دندان ها اعمال می شود و بعد از آن مواد کامپوزیت مرحله به مرحله روی دندانها قرار می گیرند. مواد کامپوزیت ونیر دارای استحکام زیادی است و دندانپزشک آن را در قسمتهای کوچک بر روی دندان میگذارد و به آرامی هر یک از آنها را بر روی جای خود با برس میمالد تا زمانی که بخشی از ترمیم در حال ساخت از شکل مورد نیاز برخوردار شود.
روند لایه گذاری مواد کامپوزیت تا جایی که به تشخیص دندانپزشک متخصص شکل و فرم دلخواه را ارائه دهد ادامه پیدا می کند ، دندانپزشک پرتو نوری با طول موج خاص را بر روی آن میتاباند. نور یکی از این واحدها معمولاً به رنگ آبی است و کاتالیزور را در ماده کامپوزیت فعال میکند و باعث سخت شدن آن میشود. معمولا مدت زمان تابش نور بر روی کامپوزیت دندان حدود ۳۰ تا ۴۵ ثانیه خواهد بود و پس از آن در پایان کار با استفاده از ابزار مخصوص پولیش و صیقل داده می شوند.
به هنگام اصلاح و پولیش روکش کامپوزیت، شما میتوانید بخوبی لرزشهای مته را حس کنید اما حتی اگر از ماده بیحسی هم استفاده نشده باشد باز هم هیچگونه احساس دردی نخواهید کرد. به این دلیل که دندان در این حالت مهر و موم شده است و دندانپزشک صرفا در حال ترمیم سطوح بیرونی آن است.
بررسی روکش کامپوزیت
نحوه صحیح بایت دندان های روکش شده بسیار مهم است. دندانپزشک متخصص زیبایی چگونگی بسته شدن و روی هم قرار گرفتن دندانهای بیمار را ارزیابی میکند و اینکه آیا کامپوزیت دندان هیچگونه اختلالی در حرکات دندان ایجاد کرده است یا خیر. برای انجام این کار، نوار نازکی از کاغذ کربن را در بین دندانهای بیمار قرار میدهند و از بیمار میخواهد که به آرامی دهانش را ببندند و دندان ها را روی هم فشار دهند. جای دندانها در نقاطی که به هم میرسند بر روی کاغذ کربنی باقی میماند. در این صورت متخصص می تواند ضخامت کامپوزیت را تنظیم کند تا به نتیجه مطلوب برسد.
آیا برای ارائه روکش کامپوزیت نیاز به بی حسی دندان داریم؟
ضرورت استفاده از ماده بی حس کننده معمولاً به میزان شکل دهی دندان در مرحله آمادهسازی برای قرار دادن روکش کامپوزیت ونیر بستگی دارد. در بعضی موارد به دلیل پوسیدگی و آسیب دیدگی دندان نیاز به تراشیدن وجود دارد در حالی که دندان های سالم تراشیده نمی شوند. هرچقدر تغییر شکل و تراشیدن دندان بیشتر باشد به بی حسی بیشتری نیاز داریم.
اگر دندان در حین انجام پروسه بیحس شده باشد باید تا زمانی که اثر بیحسی از بین نرفته است مراقب گاز گرفتن، جویدن و سایر فعالیت های دهان و دندان خود باشید. گاهی ممکن است یکی دو ساعت طول بکشد تا اثر بیحسی از بین برود.
کلام آخر
روکش کامپوزیت دندان یکی از بهترین روش برای برطرف کردن نواقص جزئی زیبایی دندان ها است.در این مطلب شما با مراحل انجام روکش کامپوزیت دندان آشنا شدید. دکتر مانوشا امیری و سایر دندانپزشکان متخصص ترمیمی و زیبایی برای انتخاب بهترین شکل کامپوزیت دندان ویژگی های چهره بیمار را در نظر می گیرند و در مورد شکل و رنگ آن با بیمار خود مشورت می کنند تا به بهترین روش طرح درمانی دست پیدا کنند تا در انتها شما بتوانید بلافاصله بعد از تکمیل فرایند از لبخند زیبای خود لذت ببرید.
شما عزیزان میتوانید برای دیدن عکس ها و نمونه کارهای انجام شده در مرکز تخصصی ترمیمی و زیبایی دکتر مانوشا امیری به بخش گالری در وبسایت مراجعه نمایید.